Website City Deal Klimaatadaptatie is live!

Deze week is de website van de City Deal Klimaatadaptatie live gegaan! De steden en andere partners in deze City Deal willen een doorbraak bereiken in de aanpak van klimaatadaptatie in Nederlandse steden willen.

Klimaatadaptatie is een samenwerkingsovereenkomst tussen veertien publieke partners en twaalf (semi)private samenwerkingspartners, die hun onderlinge samenwerking in een open cultuur van leren, experimenteren en innoveren intensiveren. Achter de City Deal zit een organisch aangestuurde organisatie, waarin decentraal gewerkt wordt aan de activiteiten die helpen het doel te bereiken.

Binnen deze vraagstukken werken de partners in concrete projecten aan nieuwe vormen van governance & financieringsconstructies en nieuwe innovatieve oplossingen. In sommige projecten draait het vooral om het combineren van kennis en ervaringen, in andere om het samen experimenteren en het versnellen van vernieuwingen. Dit resulteert in unieke voorbeeldprocessen en projecten die daarmee voeding geven aan de internationalisering: klimaat adaptieve steden als exportproduct.

‘We willen leren, inspireren en delen. Om samen te werken aan steden die goed voorbereid zijn op de toekomst. Zodat we ook in 2050 nog plezierig kunnen wonen, werken en leven in het stedelijk gebied van Nederland.’

Je kunt je op de website ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief, waarin je kunt lezen over doorbraakkwesties, pilotprojecten, innovaties en evenementen.

http://www.citydealklimaatadaptatie.nl/

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *