Welke stad wint de Nationale Autodeel Award op de Dag van de Stad?

Tijdens de Dag van de Stad op maandag 29 oktober wordt de derde Nationale Autodeel Award uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan de gemeente die zich het meest inzet om het deelgebruik van auto’s te stimuleren en hierin de meeste versnelling weet te bereiken.

Aan de hand van de Rode Loper Factsheet onderzocht Natuur & Milieu in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dertig gemeenten en hun aanpak van autodelen. Welke gemeente gaat er met de derde editie van de Autodeel Award vandoor? Is het Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Deventer? Of toch Edam-Volendam, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Helmond, Leiden, Nijmegen, Rijswijk, Rotterdam, Tilburg, Uden, Utrecht, Wageningen, Zaanstad of Zwolle? Je hoort en ziet het tijdens de Dag van de Stad, om 10:30 bij de stand van Agenda Stad. Er wordt tevens een award uitgereikt aan de gemeente met het beste autodeelproject van 2018.

De Rode Loper

De Rode Loper Autodelen biedt tips voor gemeenten om de groei van autodelen te versnellen. Denk aan informatievoorziening aan consumenten, aanpassingen in het beleid, de aanschaf van poolauto’s of pilots. De Rode Loper is opgesteld door zeven gemeenten die de Green Deal Autodelen ondertekenden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.De factsheet bevat 15 tips voor gemeenten die autodelen willen versnellen. Ook onder andere Greenwheels en Mywheels werkten mee aan dit handige overzicht.

Lees meer over de Rode Loper en de Dag van de Stad.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *