Wethouders en wetenschappers pleiten in ingezonden brief Parool voor gezonder voedselaanbod

Het aanbod van eten en drinken in de publieke ruimte moet veel gezonder worden. Dat is de oproep die een groep wethouders, wetenschappers en directeuren vrijdag deden in een ingezonden brief in Het Parool.

De ondertekenaars, waaronder wethouders uit zeven steden (Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Heerenveen, Ede, Utrecht en Leeuwarden), wetenschappers van verschillende universiteiten en organisaties als Food Cabinet en Slow Food Youth Network, roepen lokale politici op het onderwerp te agenderen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

“We weten allemaal wel dat die pizzapunt, cheeseburger en koffiesiroopijsdrankjes niet gezond zijn en veel calorie├źn bevatten. (…) Wanneer mensen continu worden blootgesteld aan dergelijke hoogcalorisce producten gaan velen voor de bijl, hoe goed ze ook zijn voorgelicht over de consequenties daarvan”, valt te lezen in de brief. Gemeenten worden opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen en gebruik te maken van de nieuwe Omgevingswet.

De oproep sluit aan op de City Deal Voedsel op de stedelijke agenda, waarin drie ministeries, twaalf gemeenten en de provincie Gelderland, streven naar een verbetering van het Nederlandse Voedselsysteem.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *