City Deal Warm Welkom voor Talent ondertekend

Op de Innovation Expo is vandaag de zevende City Deal ondertekend: Warm Welkom voor Talent. De gemeenten Amsterdam, Groningen, Den Haag en Eindhoven gaan nauw samenwerken binnen deze City Deal om Nederland aantrekkelijker te maken voor ambitieuze buitenlandse ondernemers.

Deze creatieve ondernemers zijn belangrijk voor de economie en het creëren van nieuwe banen. De City Deal Warm Welkom voor Talent heeft dan ook als doel elke hoogwaardige ondernemer, die in Nederland wil starten, ruim baan te bieden. Het Nederlandse profiel wereldwijd voor het welkom heten van talentvolle ondernemers buiten de EU moet ‘best of class’ zijn.

De ondertekenaars van de City Deal op de Innovation Expo.

Ambitieuze ondernemers

Betrokken partijen bij deze City Deal zijn de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Groningen en Eindhoven, en de ministeries van EZ, SZW, VenJ en OCW. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke partners betrokken bij de deal, zoals het Expatcenter Amsterdam Area, Startup Amsterdam, Startup Delta, RVO, IND, VNO-NCW, ONL, KvK, MKB Nederland, UWV, NFIA en verschillende externe experts, accelerators, incubators en ambitieuze ondernemers. Deze partijen geen de komende maanden samen de klantreis in kaart brengen die buitenlandse ondernemende talenten doorlopen wanneer zij zich vestigen, starten en groeien met ondernemen. Op basis hiervan worden verbetervoorstellen geformuleerd.

Green Deals

De deal werd ook ondertekend door minister Henk Kamp van Economische Zaken samen met vijf nieuwe Green Deals, waaronder de 200ste. Die eer viel ten deel aan de Green Deal Groene Daken. Deze Green Deal beoogt om daken anders te gebruiken waardoor het mogelijk is om water te bufferen, oververhitting tegen te gaan en de biodiversiteit te stimuleren.

Waar City Deals inzetten op de economische positie van steden, doen Green Deals dat op groene groei. Green Deals hebben de afgelopen jaren bewezen dat de overheid, NGO’s en bedrijfsleven samen veel voor elkaar kunnen krijgen om een groene economie te realiseren. Er zijn tal van projecten gelanceerd en succesvol afgerond. Door van elkaar te leren én elkaar te ondersteunen zijn grote slagen gemaakt.

De handtekening van minister Kamp op het scherm in de zaal.De handtekening van minister Kamp op het scherm in de zaal. Maar er liggen ook nog veel kansen. Met de vijf deals die minister Kamp van Economische Zaken vandaag ondertekende krijgen een aantal van die kansen een versnelling.

Enthousiasme

De minister noemde een van de redenen waarom de samenwerking met het Rijk zo goed liep, dat de mensen op de ministeries zo resultaatgericht werken om een mooie samenwerking te bereiken. “Hun enthousiasme is een belangrijke factor. Maar dit soort deals kunnen we niet maken zonder het enthousiasme van gemeenten en provincies. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

Warm Welkom voor Talent is de zevende City Deal die in het kader van de Agenda Stad wordt gesloten.

Kijk hier voor een impressie in foto’s van de Innovation Expo.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *