AMS Institute opent tweede call voor Stimulus projecten

Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) heeft de tweede call voor Stimulus projecten geopend. Doel van deze projecten is om nieuwe en bestaande AMS Institute partners te ondersteunen bij het doen van innovatief onderzoek voor stedelijke vraagstukken.

Stimulus projecten hebben als doel om op korte termijn onderzoeksresultaten op te leveren, die fungeren als katalysator voor nieuwe oplossingsrichtingen, concepten of aanpakken. Ze moeten uiteindelijk grote follow-up projecten genereren. Er is plek voor maximaal acht projecten.

logoamsCofinanciering

Het AMS Institute kan cofinanciering verzorgen tot 50 procent van het projectbudget met een maximum van 25.000 euro. Dat doet ze vanuit het programma Onderzoek & Valorisatie, dat is opgebouwd rond drie hoofdthema’s: de verbonden stad, de circulaire stad en de vitale stad.

Aanmelden

Aanvragers kunnen zich tot en met 11 juli aanmelden met hun onderzoeksproject. Die moeten voldoen aan verschillende eisen. Zo moeten ze een innovatieve oplossing bieden voor een bepaald stedelijk vraagstuk, relevant zijn voor Amsterdam, of daar fysiek worden uitgevoerd. Ook moeten de projecten passen binnen de drie hoofdthema’s van het AMS Institute, toekomstgericht zijn, potentie hebben voor schaalvergroting en plek bieden voor wetenschappers van een van de AMS Institute partners TU Delft, Wageningen UR en of MIT. Daarnaast moet er een partner vanuit het veld meedoen, bijvoorbeeld vanuit bedrijfsleven, bewonersgroep of overheid.

Lees meer over de call voor Stimulus projecten.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *