Best practices steden over voedsel in beeld

Voedsel is hot en happening. Dat bleek maar weer op Wereldvoedseldag. Ook steden hebben het thema op de agenda staan. Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan de City Deal Voedsel op de stedelijke agenda. Afgelopen 6 oktober kwamen vertegenwoordigers van steden en ministeries voor de tweede keer bij elkaar op een heidag. Doel was om de inhoud van de City Deal scherp te krijgen.

Ook verschillende steden zijn al aan de slag gegaan met het onderwerp voedsel. De City Deal is daarbij een instrument om samen te werken met elkaar en van elkaar te leren, zegt Lara Sibbing, beleidsmedewerker voedsel van de gemeente Ede. “Voedsel is ook een thema van de stad, niet alleen van het platteland”, benadrukt ze.

Best practices

Samen met Henk Renting van de stichting RUAF is Sibbing de afgelopen zomer het land ingegaan om diepte-interviews te doen bij de steden. Vragen als wie levert wat, welke thema’s hebben de voorkeur en wat ga je daar als stad of partners voor doen/inbrengen zijn beantwoord in de interviews. “Het is heel belangrijk dat we beter in beeld krijgen wat de steden precies willen doen met het thema voedsel”, legt Renting uit. “We hebben hebben heel concreet in beeld gekregen wat de best practices zijn.”

“Nu hebben we een stap verder gemaakt”, aldus Sibbing. “Wat gaan we concreet doen in de City Deal. We hebben vijf tot zes vraagstukken op een rij gezet om mee aan de slag te gaan, zoals gezondheid, voedselonderwijs en verduurzaming van ketens.”

Bekijk het video-verslag van de heidag:

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *