Big Deal: van groot naar groots – Hoe kunnen grote City Deals veel impact creëren?

City Deals, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Deals met veel partners en deals met minder partners. In alle City Deals werken steden, Rijk, mede-overheden en maatschappelijke organisaties samen aan maatschappelijke, complexe vraagstukken. City Deals zijn krachtig, verbindend, versterken de groei, innovatie en leefbaarheid in de Nederlandse steden.

Hoe werk je samen in een City Deal met meer dan vijftig of zelfs meer dan honderd partners? Hoe kunnen grote deals goede – grootse – resultaten boeken? Wouter Kersten van Platform31 onderzocht het en de conclusies en aanbevelingen zijn te lezen in het rapport Big Deal: van groot naar groots, dat gratis te downloaden is op Platform31.nl.

Een van de conclusies is dat door de grotere massa en diversiteit van partners er al snel verschillende snelheden ontstaan. Daarom is het belangrijk hier tijdig op te anticiperen en hier bij de inrichting van de deal rekening mee te houden, bijvoorbeeld door dan al expliciet rollen te benoemen voor partners die minder prominent deelnemen.

De resultaten worden gedeeld met de lopende grotere City Deals en Agenda Stad en worden opgenomen in het Handboek voor Dealmakers en de Dealmakers-opleiding die in samenwerking met het NSOB is opgezet. Meer weten over dit onderzoek, het handboek of de opleiding? Stuur ons een berichtje via de Contact-pagina en we gaan graag met je in gesprek.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *