City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda succesvol gelanceerd

Op 8 maart is de samenwerking in de City Deal ‘Voedsel op de stedelijke agenda’ officieel van start gegaan in Utrecht. Op de kick-off presenteerden de verschillende steden eerste concepten van deze samenwerking aan elkaar. Partijen verheugden zich op een samenwerking waarin van elkaar leren en elkaar verbeteren centraal staat. Deze maand moeten de werkplannen worden afgerond.

De City Deal richt zich op het voedselsysteem als geheel: van boer tot bord. Een nieuwe bestuurlijke aanpak. Bestuur en voedsel zijn daarbij de hoofdthema’s. Vanuit dat perspectief worden vraagstukken aangepakt binnen thema’s als gezondheid, economie, klimaat en ‘multi-level governance’.

Tijdens de kick-off sessie in Utrecht. Foto: Marijke Visser.

Tijdens de kick-off sessie in Utrecht. Foto: Marijke Visser.

Tijdens de eerste nationale Voedseltop in The New Farm in Den Haag tekenden Staatssecretaris Van Dam en minister Schippers samen met bestuurders van twaalf steden en de provincie Gelderland, de City Deal  ‘Voedsel op de stedelijke agenda’. Ook minister Plasterk tekende deze deal namens BZK omdat bestuur een belangrijke rol speelt in dit vraagstuk.  De samenwerking tussen deze drie overheidsniveaus en de integrale aanpak op economisch, ecologisch én gezondheidsvlak is uniek en veelbelovend.

De City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda heeft ook een programmamanager aangesteld: Henk Renting van de stichting RUAF. Als programmamanager zal hij ondersteuning en advisering bieden om het proces van de City Deal te coördineren en de nodige voortgang te boeken in de opstart van activiteiten.

cd-voedsel-kick-off3cd-voedsel-kick-off5

 

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *