Corona Challenge Den Bosch- Project Co.View

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Co.view is de naam van ons project, het staat voor corona + view. We hebben mensen bij elkaar gezocht met een verschillend beroep of levensfase. Lara heeft voor die mensen vragen gemaakt wat relevant is tot dat beroep of levenfase. De mensen gaan samen in gesprek met behulp van die vragen. Jorrit heeft de interview gefilmd en geëdit en Julian heeft de gezorgd voor de mooie setting en portretten. Emily heeft dit samengevoegd tot een interactieve poster.

Hoe is dit idee tot stand gekomen?

We wilden graag mensen interviewen en hun ervaringen aan horen die ze hebben beleefd in deze ”corona tijd”. We zochten mensen uit diverse doelgroepen. Toen we eenmaal het beeld hadden van de mensen die we wilden interviewen kwam het idee naar boven om ze met elkaar in gesprek te laten gaan in plaats van wij die hun gingen ondervragen. Een docent heeft namelijk zijn eigen perspectief maar het is ook interessant om het dan van een leerling te horen hoe die het allemaal ervaart. En een medewerker uit de zorg kijkt ook anders tegen de situatie aan dan een horeca ondernemer.

Zo is Co.view beetje tot stand gekomen. Co zit hem namelijk in Corona/Covid maar ook in ”coorporating” (samenwerken). Door mensen samen in gesprek te laten gaan krijgen mensen een beter inzicht op elkaar en wat er speelt op dit moment.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *