Corona Challenge Den Bosch & Breda

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken
Den Bosch

Het idee voor de Corona Challenge komt van de City Deal Kennis Maken, een club die gemeenten, onderwijs en maatschappelijke thema’s aan elkaar verbindt, en wordt in verschillende steden op verschillende manieren uitgevoerd. In Den Bosch hebben we ervoor gekozen om te kijken wat het coronavirus en de maatregelen met de mensen in de stad doen.

Dat is nogal veel; mensen verliezen vrienden, kennissen of familieleden zonder dat ze afscheid kunnen nemen, mensen in de verzorgingstehuizen zaten lang en vaak alleen op hun kamer en personeel in ziekenhuizen en verpleegtehuizen hadden het extreem druk en werden met veel verdriet van familieleden en patiënten geconfronteerd. Scholieren op de basis- en middelbare school hebben het zwaar, studenten voelen nauwelijks nog motivatie voor hun studie, er is geen afleiding op sportclubs, geen mogelijkheid naar de bioscoop te gaan en noem maar op.

Naast die nare verhalen zijn er ook verhaal van hoop en veerkracht. Denk aan de mensen die gingen applaudisseren voor het zorgpersoneel een jaar terug, aan de raamconcerten, de inzamelingsacties voor ondernemers die het zwaar hebben, de restaurants die meer dan anders complete afhaalmenu’s gingen maken. Er zijn ontzettend veel verhalen over hoe verschillende mensen deze coronacrisis beleven.

Aan studenten werd gevraagd deze verhalen van leed en veerkracht op te halen en ze op een creatieve manier te verbeelden. Dit mag zijn in de vorm van fotografie, film, animatie, verhalen, gedichten. Deze creatieve uitingen worden op vrijdag 21 mei gepresenteerd op Corona Herdenkingsdag.

Klik door op onderstaande afbeeldingen om door te gaan naar de verschillende projecten.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *