Denk mee met partnerschap over acties Innovatief Aanbesteden

Het Europese partnerschap Innovatief Aanbesteden, waaraan verschillende Europese steden en regio’s samen met lidstaten en de Europese Commissie deelnemen, streeft naar ambitieuze aanbestedingskaders. Die kunnen steden helpen om het aanbesteden van innovatie bij te laten dragen aan het behalen van hun sociale en milieudoelstellingen. In voorbereiding op het definitieve actieplan, is het partnerschap nu op zoek naar jouw input. Die kan tot 23 juli aangedragen worden.

Het partnerschap Innovatief Aanbesteden wordt namens de Metropoolregio Amsterdam gecoördineerd door Haarlem. In het concept-actieplan waarop nu feedback wordt gevraagd, zijn zeven acties geformuleerd:

  • Leidraad voor het opzetten van strategische inkoop voor steden en het beheren van strategische inkoop
  • Meten van uitgaven en bredere impact in Europese steden
  • Aanbeveling(en) voor toekomstige financiering door de EU voor gezamenlijke grensoverschrijdende inkoop, inkoop van innovatie, strategische inkoop – met name sociale inkoop en circulaire inkoop
  • Bemiddelaar voor innovatieve inkoop
  • Juridisch handboek innovatieve overheidsinkoop
  • Ontwikkel een flexibel en aanpasbaar concept voor plaatselijke competentiecentra (LCC’s) voor innovatieve en duurzame inkoop
  • Opbouwen van competentie in circulair inkopen

Geïnteresseerde stakeholders kunnen via de website van het partnerschap hun feedback op de verschillende acties indienen.

Lees meer over de publieke consultatieronde op Europadecentraal.nl en in het nieuwsbericht van het partnerschap. Meer informatie over Europese partnerschappen als onderdeel van de Urban Agenda, lees je op onze pagina’s over de Europese Agenda Stad.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *