Dertig steden, zeven departementen in negen City Deals

Een jaar geleden startte Agenda Stad. Ruim 30 steden werken inmiddels in 9 City Deals samen met private partijen en andere overheden. Deze deals moeten steden duurzamer, slimmer en socialer maken. Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst rapporteerde dit aan de Tweede Kamer.

De stad is de aanjager van de economie. Bovendien ontstaan in steden vaak innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke opgaven. Het kabinet wil met Agenda Stad de internationale positie van de Nederlandse steden versterken. Dit gebeurt met City Deals: afspraken tussen bijvoorbeeld steden, het Rijk en private partijen. Ruim 30 steden

Ondertekening City Deal Stedelijke Veiligheid.

Ondertekening City Deal Stedelijke Veiligheid.

City Deals

30 Steden ondertekenden samen met lokale overheden en private partijen al 9 City Deals. Samen voeren ze die uit. Dit liet Minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer weten. Van de G32 (inclusief de G4) doet driekwart mee aan een City Deal. Inmiddels nemen ook 7 departementen deel. Naast de 9 lopende deals verkennen partners binnen 7 andere City Deals hoe zij kunnen samenwerken.

Betere samenwerking

In de Kamerbrief signaleert minister Blok dat steden elkaar beter weten te vinden. Ze benadrukken niet hun onderlinge concurrentie. Steden onderzoeken juist hoe ze in samenhang elkaar aanvullen en met elkaar kunnen optrekken. Ook maatschappelijke organisaties en bedrijven raken steeds meer betrokken bij de City Deals.

Bron: RVO.nl

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *