Internationale interesse voor City Deal Kennis Maken

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Deze week was de City Deal Kennis Maken op bezoek in Parijs bij de OESO, de intergouvernementele organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Projectleider Rowinda Appelman mocht bij de Working Group on Higher Education aansluiten om de aanpak van de City Deal toe lichten en te vertellen wat Nederland allemaal doet met hoger onderwijs in deze Deal. Bij de bijeenkomst waren delegaties aanwezig uit alle OESO-lidstaten.

De City Deal werd afgelopen februari ondertekend in Leiden door de gemeenten Delft, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen, samen met ketenpartijen binnen de stad en in de omliggende regio. Ook de vereniging van universiteiten (VSNU), de Vereniging Hogescholen, Kences en het Netwerk Kennissteden Nederland en de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) doen mee. Later is ook de gemeente Amsterdam aangesloten als tiende universiteitsstad.

De inzet van de City Deal Kennis Maken is om een versnelling tot stand te brengen in het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door onderzoekers, docenten en studenten hierbij grootschalig te betrekken.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *