Living Lab Scheveningen van CD Slimme Stad-partner Den Haag wint prestigieuze prijs voor smart-projecten

De Energy and Environment Award voor het meest innovatieve project dat smart tools gebruikt om de stedelijke leefomgeving te bevorderen, is op donderdag 18 november uitgereikt tijdens de Smart City Expo World in Barcelona. De prijs pronkt niet op een schoorsteenmantel in New York of in het Turkse Konya – waar de overige kanshebbers vandaan kwamen – maar dicht bij huis, in Scheveningen.

Het Living Lab Scheveningen ging er met de prijs vandoor. Voor dit project werd de Scheveningse boulevard omgetoverd tot een testomgeving voor innovatieve toepassingen. Daarvoor werd slimme meetapparatuur aangelegd, verbonden aan de lantaarnpalen en kiosken op de boulevard. Zo werden gegevens verzameld over onder andere bezoekersstromen – ‘crowd management’ en biodiversiteit.

Opschaling

Het Living Lab Scheveningen is inmiddels geëvolueerd tot het expertisecentrum Digitale Innovatie, waarmee het een permanente status heeft verworden. Daardoor is er betere toegang tot budgetten en kunnen projecten beter opgeschaald worden. En juist dat is de reden dat het Living Lab Scheveningen de prijs in de wacht sleepte, zo vertelt accountmanager van het expertisecentrum Tijn Kuyper aan Stadszaken.nl.

Den Haag is met het project Living Lab Scheveningen één van de 16 steden en maar liefst 58 partners van de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat. De City Deal ging in 2020 van start en viel sindsdien al vaker in de prijzen. Zo won Argaleo voor het City Deal-project Crowdsafetymanager een CIO Magazine Innovation Award 2021.

Projectleider Jan-Willem Wesselink van de City Deal Een Slimme Stad is dan ook trots dat opnieuw één van de projecten binnen de City Deal in de prijzen valt:

‘In Scheveningen zie je de slimme stad in de praktijk en we zijn heel trots dat we samen met de gemeente Den Haag en andere partners kunnen experimenteren en leren in Scheveningen. Maar bovenal zijn we heel erg blij voor de mensen van het Living Lab dat ze zo’n mooie prijs hebben gewonnen. Dat is een terechte beloning voor het harde werk dat daar is verricht.’

 

Lees meer over Living Lab Scheveningen:

https://www.denhaagcentraal.net/nieuws/economie/experiment-op-scheveningen-afvalrobots-en-kalmerend-licht/

Lees alles over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Een slimme stad, zo doe je dat – Agendastad

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *