Minister Van Engelshoven opent in Enschede eerste Lab City Deal Kennis Maken

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken
Minister van Engelshoven (OCW) op werkbezoek in Enschede. Hier luistert ze aandachtig naar een toelichting van een student in het Mechatronicalab van Saxion.

Minister van Engelshoven (OCW) op werkbezoek in Enschede. Hier luistert ze aandachtig naar een toelichting van een student in het Mechatronicalab van Saxion.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven lanceerde maandag 19 februari tijdens een werkbezoek aan Enschede  het Enschede Lab, waarin studenten van het ROC, Saxion, AKI/ArtEZ en Universiteit Twente multidisciplinair samenwerken met inwoners en de gemeente aan innovatieve oplossingen voor stedelijke vraagstukken. Het is het eerste lab dat geopend wordt als onderdeel van de City Deal Kennis Maken.

Van Engelshoven: “Ik ben onder de indruk van hoe er in deze regio wordt samengewerkt en de ogenschijnlijke soepelheid waarmee dat gebeurt. Twente mag trots zijn op deze samenwerking. Waarom weet heel Nederland dat nog niet? Zo goed doordacht zie ik het in weinig regio’s terug. En dat zal ik overal vertellen”.

Lees meer over het werkbezoek op de website van de gemeente Enschede. Over de City Deal Kennis Maken lees je meer op de City Deal-pagina, en ben je geïnteresseerd in de City Deal-aanpak van de gemeente Enschede, dan kun je je aanmelden voor het evenement Slimme burgers en studenten maken een slimme stad op 8 maart.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *