Nacht van de Stad van de Toekomst

Vanavond is het zover: het slotevent voor de finalisten van de Challenge Stad. In Pakhuis De Zwijger leggen stadmakers, bestuurders, ondernemers en geïnteresseerden samen het fundament voor de Stad van de Toekomst. Ook de City Deals van de Agenda Stad komen aan bod.

Onze steden bruisen van de nieuwe ideeën en initiatieven: voor het eerst brengen we alle betrokkenen samen. Niet om te praten, maar om in kaart te brengen wat Nederland op het gebied van stedelijke vernieuwing te bieden heeft. Welke sociale, technologische, bestuurlijke en duurzame kennis hebben wij in huis?

5 Thema’s

In de aanloop naar de finale van de Challenge Stad van de Toekomst op 14 april op de Innovation Expo onderzoeken we deze avond vijf thema’s:

  • De economie van de stad van de toekomst
  • De sociale stad
  • De veilige (water)stad
  • De fysieke stad
  • Technologie voor de stad

Met deze avond onder anderen: Willemijn Verloop (Social Enterprise NL), Matthijs Bierman (Triodos Bank), Maurits Groen (Waka Waka), Daan Weddepohl (Peerby) en vele anderen.

City Deals

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van City Deals, overeenkomsten tussen steden, bedrijfsleven en maatschappelijke partijen. Maak kennis met het fenomeen City Deal, de wijze waarop deze worden opgezet en de verwachtte opbrengst. En ontmoet de mensen achter de City Deals.

Op de Nacht van de Stad van de Toekomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de City Deal Klimaatadaptatie, die onlangs werd gesloten.

Kijk hier voor meer informatie: https://dezwijger.nl/programma/de-nacht-van-de-stad-van-de-toekomst/

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *