Succesvolle landelijke bijeenkomst City Deal Kennis Maken

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Op 15 september kwamen meer dan 60 vertegenwoordigers namens de tien ondertekende steden binnen de City Deal Kennis Maken op ambtelijk niveau bij elkaar in Utrecht. Ze gingen met elkaar in gesprek over de do’s en don’t binnen de City Deal. Het was een succesvolle eerste ontmoeting voor het landelijke netwerk van alle directe contactpersonen voor de City Deal.

Vanuit elke stad schoven er drie mensen aan: de contactpersonen voor de City Deal Kennis Maken vanuit de desbetreffende gemeente, hogeschool en universiteit. Sommige steden brachten een extra partner mee voor de City Deal: een ziekenhuis, tweede hogeschool of universiteit. Hoe is de stand van zaken rond de City Deal sinds ondertekening eind februari? Hoe vordert elke stad tot nu toe, waar loopt men tegenaan en waar is men nog naar op zoek voor een concrete invulling van de City Deal? Ook is gesproken over het landelijke netwerk en de uitwisseling van kennis.

Werkgroepen

Na een goede uiteenzetting van het Healthy Ageing project door de gemeente Groningen (spreker: Josine van ’t Klooster -UMCG) werd er in drie werkgroepen onder leiding van de gemeenten Delft, Enschede en Nijmegen doorgesproken over de City Deal en met name het opstellen van een strategische agenda per stad. Deze strategische agenda zal in elke stad worden opgesteld door de gemeente, universiteit en hogeschool, en vormt de basis voor de City Deal Kennis Maken voor de komende jaren.

Steden die voorop lopen werden hierbij verbonden aan steden die net beginnen; ook Utrecht was aanwezig om kennis te maken met het netwerk als elfde stad. Het komende jaar zal met behulp van thematische bijeenkomsten het netwerk verder worden vormgegeven, om op deze manier zo effectief mogelijk de City Deal Kennis Maken in elke stad op gang te brengen.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *