Edwin Teljeur nieuwe projectleider bij City Deal Impact Ondernemen

Dit gaat over de City Deal City Deal Impact Ondernemen

Vrijdag 24 juni 2022

Na 2 jaar de kar van de City Deal Impact Ondernemen te hebben getrokken, verlaat Willemien Vreugdenhil de City Deal. Sinds 1 juni j.l. werkt Willemien bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als dealmaker Regiodeals. Edwin Teljeur volgt haar op als projectleider.

Persoonlijke boodschap Willemien:
‘Midden in Coronatijd begon ik met de kwartiermakers fase van de City Deal Impact Ondernemen. Ik weet nog goed hoe vanuit woonkamers, zolders en bezemhokken op schermen zich talloze ontmoetingen voltrokken met veel, heel veel mensen: wethouders, impact ondernemers, financiers, onderzoekers, beleidsmedewerkers, ervaringsdeskundigen, enz. enz.. Mooie ontmoetingen, vol persoonlijke drijfveren, anekdotes en vooral een passie om samen te werken aan een economie waar het niet langer alleen draait om winstmaximalisatie en aandeelhouders, maar ook om een economie die bijdraagt aan behoud en genezing van de aarde, biodiversiteit en deelname en inclusie van alle mensen. Op 8 maart 2021 tekenden de eerste 80 partners en ging ik verder als projectleider.’

‘ “Ja, jij, maar de rest van de mensen in de bijstand echt niet hoor.” Deze uitspraak van Esther Moelands, bedenker en aanstichter van onze publiekscampagne #ikbennietdeuitzondering staat in mijn hoofd geprent. Esther, Willem, Adama en Naomi die als eerste de kleine videootjes voor deze campagne hebben gemaakt zitten in mijn hart. En natuurlijk Laura, onze spreekster op het Tweede Tekenmoment die zo overtuigend heeft verteld dat niet zij een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, maar dat de arbeidsmarkt een steeds grotere afstand heeft tot zoveel mensen zoals zij: een zeer getalenteerde, intelligente en waanzinnig stoere vrouw.

Nu hebben bijna 100 partijen zich gecommitteerd aan deze samenwerking in de City Deal, staat er een organisatie met een geweldig coördinatieteam en lopen er fantastische initiatieven in het hele land.

Ik wens Edwin, samen met het prachtige team de vaardigheden van Houdini, het uithoudingsvermogen van Mandela en de visie van Maarten Luther King om in deze samenwerking het impact vuur brandend te houden tussen en met de partners en daarmee een onuitwisbare positieve impact in Nederland achter te laten.

De City Deal Impact Ondernemen is nu één jaar op weg. Nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan, barrières geslecht en diverse initiatieven ontplooid: Op initiatief van de partners uit de City Deal is de campagne #ikbennietdeuitzondering gelanceerd. Deze campagne wil vooroordelen over mensen met een arbeidsbeperking of bijstandssituatie wegnemen. De voorbeelden laten zien dat zij niet de uitzondering zijn. Ook is de leergang impact en vastgoed door partners geïnitieerd.’

Vooruitblik Edwin:
“Willemien, aan de vaardigheden die je het team en mij toewenst, zou ik er zelf nog wat toe willen voegen: die van een polsstokhoogspringer. Want wat heb jij de lat ongelooflijk hoog gelegd! Je hebt als projectleider van de City Deal Impact Ondernemen een meer dan stabiele basis opgebouwd, met bijna 100 partners en tal van prachtige samenwerkingen tussen mensen die elkaar daarvoor nog nooit gesproken hadden. Het fundament ligt er, nu gaan we van inrichten naar verrichten: op weg naar nog meer concrete resultaten, waarmee we laten zien dat die impact-economie niet alleen noodzakelijk is, maar ook een verrijking voor onze samenleving. Het is een eer en een uitdaging om daar als projectleider mee aan de slag te gaan, maar ik had me geen betere uitgangspositie kunnen wensen!”

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *