Innovation Expo krijgt weer een editie in 2018

De afgelopen editie van de Innovation Expo, waar onder meer de finale van de Challenge Stad en de City Deal Warm Welkom voor Talent werd getekend, krijgt een vervolg in 2018. De expo was een groot succes, waarbij meer buitenlandse en jonge bezoekers dan ooit aanwezig waren.

Afgelopen 28 juni kwam de stuurgroep Innovation Expo bij elkaar. Samen keken zij terug op 14 april 2016 en vooruit naar 2018. Deze samenkomst was vooral bedoeld om met elkaar vooruit te kijken. De afgelopen maanden is de Innovation Expo geëvalueerd door middel van een digitale enquête onder de 5500 bezoekers. Een algemene conclusie is dat de Innovation Expo 2016 als succes is ervaren. 82 procent van de respondenten gaf aan zijn of haar doel voor 14 april te hebben bereikt.

Expo 2018

De stuurgroep concludeert dat de Innovation Expo zeker vervolg zal krijgen. De Innovation Expo zal verder worden ingezet om het bewustzijn rondom belangrijke maatschappelijke uitdagingen te verhogen, nog meer ondernemers betrekken bij het vinden van innovatieve oplossingen en te etaleren wat Nederland te bieden heeft op het gebied van technische en sociale innovaties. De Innovation Expo zal een duidelijke internationale uitstraling krijgen. Daarmee toont Nederland niet alleen wat het zelf te bieden heeft, maar ook dat het een plek is waar oplossingen samenkomen.

De keuze over welke maatschappelijke uitdaging in de aankomende editie centraal zal staan, wordt nog dit jaar gemaakt. Vervolgens zal uitdrukkelijk de samenwerking worden gezocht met relevante partners in het veld om de verdere uitwerking op te pakken. De stuurgroep dankt alle betrokkenen voor de samenwerking bij de totstandkoming van de afgelopen editie en kijkt hier met tevredenheid op terug.

Voor meer informatie: http://www.innovatie-estafette.nl/

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *