Portretreeks ‘De student aan zet’

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Vanuit de City Deal Kennis Maken spraken we met docenten, onderzoekers en programmaleiders van projecten waarbij studenten een brug slaan met de samenleving of het bedrijfsleven. Hoe ziet de rol van studenten eruit in deze projecten? Hoe wordt het onderwijs verbonden met opgaven in de stad? Wat is daarvoor nodig? Lees de interviews:

‘Studenten zijn geen consultants’

In Rotterdam bundelen de Erasmus Universiteit, Codarts en de Willem de Kooning Academy de krachten in het Rotterdam Arts and Sciences Lab: RASL. Filosoof en econoom Liesbeth Noordegraaf-Eelens is er onder andere bezig met de ontwikkeling van een nieuwe transdisciplinaire, projectgestuurde en studentgedreven minor: RASL COMPOSITIONS. Lees meer

Mirjam Ottens

‘Ieder Talent Telt: een groeiende beweging’

Ieder Talent Telt is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een levendige beweging die zich inzet voor de talentontwikkeling van jongeren in Nijmegen en omstreken. We spraken programmaleider Mirjam Ottens over het aanzwengelen van deze beweging. Lees meer.

 

Robert Drooghmans

‘Studenten maken duurzaamheidsprofiel van Delftse wijk: een win-winsituatie’

Studenten van de opleiding Landscape & Environment Management van Hogeschool InHolland Delft maakten voor de gemeente Delft een duurzaamheidsprofiel van een wijk. We gingen met docent Robert Drooghmans in gesprek over dit project. Lees meer.

Sjoerd Louwaars

‘HUBspot activeert studenten om zelf initiatief te nemen’

In HUBspot in Leiden komen onderwijs, bedrijfsleven en talent bij elkaar met als doel om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. We spraken innovatiedirecteur Sjoerd Louwaars over de activiteiten die bij HUBspot plaatsvinden en de uitdagingen die er liggen. Lees meer.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *