Video & podcast: ‘resultaatfinanciering – betalen voor impact?’

Dit gaat over de City Deal City Deal Impact Ondernemen

Dinsdag 11 oktober 2022

Donderdag 22 september vond het webinar “Resultaatfinanciering: betalen voor impact?” plaats. Een webinar gericht op resultaatfinanciering; verschillende sprekers gingen in gesprek over de voordelen en de uitdagingen, zowel vanuit het oog van een gemeente als ondernemer en financier. Luister en bekijk hier het webinar terug.

Bekijk hier de video.
Luister hier naar de podcast.

Terugblik op het webinar

De host van het webinar was Bart Meis, trekker van spoor 3 ‘financieren’ binnen de City Deal Impact Ondernemen. Voor het webinar waren een 6-tal gasten uitgenodigd die hun ervaringen deelden op het gebied van resultaatfinanciering.
Bjorn Venema, betrokken bij de eerste social impact bond in Nederland, Social Finance NL, geeft als eerste spreker een sterke inleiding in het onderwerp. Zo legt Bjorn uit wat resultaatfinanciering is en waarom het zo interessant is. Hij sloot af met een advies voor sociale ondernemers en gemeente.
Joost van der Burght, directeur MEO, vertelt zijn ervaringen als directeur van een sociale onderneming. Zo belicht Joost de hordes die hij tegenkwam tijdens het groeien van de onderneming en hoe hier resultaatfinanciering een goede uitkomst was. Afsluitend geeft Joost advies aan impact ondernemers die mogelijk voor dezelfde vraagstukken staan als Joost, tijdens de groei van zijn onderneming.
Aad van der werf, strategisch arbeidsadviseur Rotterdam en gemeente Rijnmond. Hij vertelt over verschillende initiatieven, werkgevers Servicepoint Rijnmond, relatie contract op werk en Social Impact Fonds Rotterdam, vanuit de gemeente om impact ondernemers te ondersteunen. Aad geeft afsluitend aan dat het extreem waardevol is om in gesprek te gaan met andere gemeenten. Op deze manier kunnen we van elkaar leren.
Mirjam van Rijn, impact manager Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR), legt uit hoe het SIFR is ontstaan en hoe het werkt. Ook staat Mirjam stil bij de volgende stap die gezet wordt vanuit de gemeente Rotterdam om impact te maken: het prestatiecontract op schuldhulp. Hiermee wil de gemeente samen met sociale ondernemers, mensen met schulden helpen.
Iri Oosting, Projectcontroller gemeente Leeuwaarden, vertelt over de twee pilots met resultaatfinanciering die gaan starten binnen de wijkaanpak van Leeuwarden Oost. Hij geeft tips aan gemeenten die ook aan het opstarten zijn.
Erik Buckings, directeur ABN Amro Social Impact Fonds, vertelt vanuit zijn ervaringen hoe de bank bijdraagt aan duurzame ontwikkelingen. Zo legt Erik het proces uit wat plaatst vindt wanneer een impact ondernemer een investering zoekt. Tot slot staat Erik stil bij de impact die de overheid kan hebben voor sociale ondernemers.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *