Argaleo wint CIO Magazine Innovation Awards 2021

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Argaleo heeft de CIO Magazine Innovation Awards 2021 gewonnen voor haar digitale twin oplossingen. Een van die oplossingen is de crowd safety manager, een van de projecten in de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.

De Innovation Awards zijn een initiatief van CIO Magazine, bedoeld om innovatieve projecten te belonen en te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT.

In de categorie “Most Innovative Covid Solution” won Argaleo met haar Digitwin oplossing: “Vanwege de coronapandemie en de anderhalvemetersamenleving zei minister-President Rutte in de persconferentie van april 2020 dat “de buitenruimte schaars wordt”. In een online digital twin van een stad, een 3D dashboard, heeft Argaleo tools ontwikkeld en data gekoppeld om enerzijds inzicht te krijgen in de beschikbare buitenruimte en anderzijds inzicht te krijgen in de bezoekersstromen en dus ‘coronadrukte’ in de stad.” al dus CIO Magazine.

De jury over Argaleo: “Het heeft crowd control algoritmen weten te combineren met geo-oplossingen en data. Met behulp van slimme camera’s kunnen gemeenten en openbare orde- en handhavingsdiensten zien waar op straat covid-gerelateerde risico’s ontstaan.” De jury van de CIO Magazine Innovation Awards bestaat uit:

  • Eric Wesselman, Juryvoorzitter en Partner & Head of Digital Transformation Adviso KPMG
  • Ben van der Burg, COO Triple & Anchorman/Columnist BNR Nieuwsradio
  • Sjoerd Blüm, CIO Schiphol
  • Anja Dekhuijzen, Advocaat bij Whitebridge Advocatuur
  • Tjibbe van der Zeeuw, Co-Founder & Partner Squadra Matching & Search
  • Rob Beijleveld, CEO ICT Media & Uitgever CIO Magazine

Kijk de uitreiking terug via:

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *