City Deal op het programma van Dag van de Stad

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Wil je weten hoe het staat met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’? Kom dan naar de digitale sessie van Jan-Willem Wesselink en Wim Willems tijdens de Dag van de Stad. Tijdens deze sessie zal dieper ingegaan worden op de City Deal, onder andere hoe er hierbinnen aan innovatie wordt gewerkt door de 50+ partijen die eraan meewerken.

Voor wie: iedereen geïnteresseerd in de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.
Wanneer:
maandag 16 november 
Tijd:
14:45 – 15:15 uur 
Thema:
Workshops City Deals
Aanmelding Dag van de Stad: www.dedagvandestad.nl

In de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ ontwerpen 50 partners uit de triple helix tooling waardoor we de slimme stad binnen handbereik brengen van iedereen die er professioneel mee bezig is. Dat is nodig want technologisering en digitalisering veranderen in snel tempo de manier waarop we met elkaar samenleven in regio’s, steden en dorpen. Daardoor worden steden smart cities. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat een groot deel van onze economie doordraait tijdens de Covid19-uitbraak, dat we beter kunnen zien of we onze duurzaamheidsdoelstellingen halen en dat de mobiliteit in onze steden efficiënter verloopt. Maar er zijn ook uitdagingen. We moeten immers zorgen dat dat allemaal democratisch gebeurt. Dat onze autonomie is geborgd. Dat steden leefbaar blijven.

Tijdens de workshop tijdens de Dag van de Stad gaan Wim Willems (wethouder in Apeldoorn en voorzitter van de bestuurlijke themagroep Smart City van de G40) en Jan-Willem Wesselink (kwartiermaker van de City Deal) met u in gesprek over het waarom, hoe en wat van de City Deal. En natuurlijk leggen we ook uit wat de City Deal in houdt.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *