City Deal ‘Een slimme stad’ in de Nationale Omgevingsvisie

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Op 11 september is de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) aangeboden aan de Tweede Kamer. Met daarin gelukkig veel meer aandacht voor digitalisering van regio’s, steden en dorpen dan in de conceptversie. Want onder Prioriteit 3 – Sterke en gezonde steden en regio’s – staat op pagina 121 het belang van digitalisering en technologisering uitgelegd. We zijn erg trots dat daarin ook de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ wordt genoemd.

In de NOVI staat: “In 2020 zijn een aantal steden uit het G40-netwerk en het Rijk met bedrijfsleven en kennisinstellingen de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ gestart. In de City Deal wordt onderzocht hoe digitalisering en technologisering onze steden, regio’s en dorpen veranderen en welke instrumenten we nodig hebben om de leefbaarheid in onze steden te vergroten en onze democratische waarden te kunnen waarborgen.”

We lezen het als een opgave om het thema smart city handen en voeten te geven, maar vooral als een enorm compliment aan de 50 partijen die samen de City Deal zijn begonnen.

Klik hier om de Nationale Omgevingsvisie te lezen.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *