City Deal meetup 30 maart

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Op 30 maart is het weer zover! We organiseren weer een meetup voor de twee City Deals ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en ‘Slim Maatwerk’.

We zijn heel blij dat we daarvoor te gast zijn in Dordrecht bij een van de eerste Smart Campussen van Nederland. Wil je weten wat de lessen zijn van het Leerpark in Dordrecht? Hoe wonen, werken, studeren en recreëren bij elkaar komen? Kom dan naar de meetup en doe mee aan de rondleiding door het gebied door een lokale expert.

In de ochtend en de middag gaan de verschillende communities of practices en werkgroepen aan de slag en wisselen kennis uit. Wil je weten waar je je collega’s op gebied van ethiek, lokaal meten, gezondheid of data in het sociaal domein mee bezig zijn? Kom dan naar Dordrecht!

Na de rondleiding krijgen we een inkijkje in het DMI Ecosysteem door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit Ecosysteem heeft recent een toekenning gehad van zijn groeifondsaanvraag van 85 miljoen. Als je wilt weten wat dit Ecosysteem inhoudt en of je kunt aansluiten, kom dan luisteren voorafgaande aan de netwerk lunch.

Na de lunch is er en panelgesprek over de vraag ‘Hoe zorgen we voor genoeg personeel voor deze digitale transitie?’, waarin kennisinstellingen, gemeenten en bedrijven met elkaar in gesprek gaan onder leiding van Jan-Willem Wesselink. Want talent (jong en oud) aantrekken en behouden is een van de belangrijke vragen van beide City Deals.

Datum en tijd: 30 maart van 10.00 – 17.00 uur (inclusief borrel)

Locatie: Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht

Programma

9.30 uur –  Ontvangst  met een kop koffie (launch)

10.00 uur -Community of practice van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ rondom lokaal meten (zaal 6)

10.00 uur- Community of practice City Deal ‘Slim Maatwerk’ rondom data in het sociaal domein (zaal 3)

11.00 uur – Community of practice City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ rondom gebiedsontwikkeling ( zaal 6)

12.00 uur -Welkomstwoord door wethouder Maarten Burggraaf en toelichting over het DMI Ecosysteem door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (zaal 3)

12.30 uur – Lunch

13.30 uur – Panelgesprek ‘Hoe zorgen we voor genoeg mensen die aan de slag gaan met de digitale transitie in het fysiek en sociaal domein?’ Met Peter van Waart (Hogeschool Rotterdam), Annemarie Boereboom (WeCity), Marc Martojo (DHM), Annefleur Siebinga (City Deal ‘Slim Maatwerk’) en Sander Brabander (gemeente Dordrecht) (zaal 3)

14.00 uur – Community of practice City Deal ‘Slim Maatwerk’ rondom Positieve gezondheid (zaal 3)

14.00 uur – 14.30 uur – Start rondleiding Duurzaamheidsfabriek (launch)

14.00 uur –  Community of practice ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ rondom datagedreven werken door te voorspellen (zaal 6)

15.00 uur -15.30 uur- Start rondleiding Duurzaamheidsfabriek (launch)

15.00 uur – Community of practice ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ rondom Ethiek (zaal 6)

16.00 uur – Borrel

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *