Dag van de Stad & Nacht van de Stad – 1 november en 31 oktober 2021

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Werk jij ook aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio’s? Omcirkel dan maandag 1 november alvast in jouw agenda en kom naar de Dag van de Stad 2021 in Heerlen, georganiseerd door Agenda Stad. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen stedelijke professionals samen voor inspiratie en kennisuitwisseling voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.

Wil je meer? Ook in de nacht bruist Heerlen van de gave stedelijke ontwikkelingen. Je kunt ze zelf ontdekken tijdens de Nacht van de Stad op zondag 31 oktober. Tijdens die Nacht van de Stad organiseren wij vanuit de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ excursies die de impact van digitalisering in de stad laten zien. Een unieke ervaring, dus hou de website in de gaten. Meer informatie volgt nog.

Terug naar de toekomst
De Dag van de Stad reist dit jaar ‘Terug naar de toekomst’! Op 1 november leren we niet alleen van elkaar, maar putten we ook inspiratie uit het verleden. En gaan we samen met jou op zoek naar het antwoord op de vraag hoe de geschiedenis van een stad een inspiratiebron kan zijn voor haar toekomst.

Programma
Op de Dag van de Stad stel je je eigen programma samen. Alvast een inkijkje in het programma tot nu toe? Een tipje van de sluier:
• Als zij de wereld nog één keer mogen toespreken, wat geven ze dan mee? Luister naar de inspirerende Last Lectures van de Deense architect en stedenbouwkundige Jan Gehl, architectuurhistoricus en winnaar van de Grote Maaskantprijs Michelle Provoost en futurist en toekomstgerichte academicus Tessa Cramer.
• Nieuwsgierig naar het verhaal achter het Maankwartier in Heerlen? Kunstenaar en ontwerper Michel Huisman neemt je mee in zijn visie over dit innovatieve voorbeeld van binnenstedelijke transformatie.
• Lunchen terwijl je luistert naar een bekend stemgeluid? Verwonder je over Maarten van Rossem, het vaste jurylid van ‘De Slimste Mens’, en bekend van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’.
• Duik in de geschiedenis van Heerlen met Marcia Luyten: econoom, cultuurhistoricus, presentator van Buitenhof en auteur van bestseller ‘Het geluk van Limburg’.
• Verken de mogelijkheden en risico’s van technologie voor onze steden met Tessa Steenkamp, urban interaction designer.
• Altijd al willen weten wat kleiner groeien inhoudt voor Heerlen? Maurice Hermans toont met voorbeelden uit zijn boek ‘De Antistad’ hoe je bouwt voor minder mensen en hoe je omgaat met een overschot aan ruimte en voorzieningen.
• Bezoek de meest iconische plekken van onze gaststad Heerlen, ontmoet vakgenoten en wissel ideeën uit!

Blijf op de hoogte!

Inschrijven is binnenkort mogelijk op www.dedagvandestad.nl

Wil jij op de hoogte blijven? Volg de Dag van de Stad op Twitter,  LinkedIn of Instagram.

De Dag van de Stad wordt georganiseerd door Agenda Stad, Gemeente Heerlen, G4, G40, iba parkstad, Netwerk Kennissteden Nederland, Platform 31, Rijksoverheid, VNG in samenwerking met de provincie Limburg. De City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ organiseert de Nacht van de Stad op 31 oktober.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *