De City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ tijdens de Data Week NL

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Van 27 juni t/m 2 juli 2022 vindt de Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch. De hele week organiseren we een interessant programma met de ondertekening van de City Deal Slim Maatwerk, een driedaagse summerschool voor jongprofessionals en diverse workshops door partners van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Bekijk hier de verschillende programma’s (wijzigingen voorbehouden).

 

Maandag 27 juni – City Deal dag voor bestuurders (en ondertekening Slim Maatwerk)

Tijd: 11.00 – 14. 00 uur
Locatie: Grasso, Paardkerkhofweg 15 in ‘s-Hertogenbosch
Doelgroep: Bestuurders van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en City Deal ‘Slim Maatwerk’
Klik hier om u aan te melden.

Op maandag 27 juni organiseren we tijdens de Data Week NL in ‘s-Hertogenbosch een bijeenkomst exclusief voor bestuurders van de City Deals ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en ‘Slim Maatwerk’. Ontmoet uw collega-bestuurders van de City Deals en laat u inspireren over de slimme stad. Voor nieuwe wethouders is dit de gelegenheid om te horen wat de City Deals precies inhouden en hoe zij het kunnen inzetten voor hun gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst ondertekenen we ook de nieuwe City Deal ‘Slim Maatwerk’.

PROGRAMMA
10.30 uur – Inloop en tijd om te netwerken
11.00 uur – Welkom in ’s-Hertogenbosch en welkom op de Data Week NL – Wethouder Ufuk Kâhya (gemeente ‘s-Hertogenbosch)
11.10 uur – Wat zijn de kansen en bedreigingen van digitalisering en technologisering volgens voormalig Denker des Vaderlands Daan Roovers
11.30 uur – In gesprek – Met o.a. wethouder Wim Willems (gemeente Apeldoorn), wethouder Maarten Burggraaf (gemeente Dordrecht), Anita Nijboer (Kennedy Van de Laan) en Johan Posseth (Kurtosis) onder leiding van Jan-Willem Wesselink
11.30 uur – Welkom bij de City Deals door Jan-Willem Wesselink en Annefleur Siebinga en Frank Reniers (Agenda Stad)
11.45 uur – Dit doen we in de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en City Deal ‘Slim Maatwerk’ –
Met o.a. wethouder Ufuk Kâhya (gemeente ‘s-Hertogenbosch), wethouder Wim Willems (gemeente Apeldoorn), wethouder Maarten Burggraaf (gemeente Dordrecht), Shahid Talib (Heijmans) en Ramon Groote (Provincie Noord-Brabant) onder leiding van Jan-Willem Wesselink.
11.55 uur -De rol van het Rijk – Binnen het Rijk en zeker het Ministerie van BZK is digitalisering een steeds serieuzer thema. Wat zijn de plannen en hoe worden die uitgevoerd? Met Frank Reniers (Agenda stad), Arjan Spruijt (ministerie van Binnenlandse Zaken), Wim Willems (gemeente Apeldoorn) en Maarten Burggraaf (gemeente Dordrecht).
12.05 uur – Waarom is het belangrijk dat we digitalisering ook toepassen in het sociaal domein? – Met o.a. wethouder Marianne Smitsmans- Burhenne (gemeente Roermond), wethouder Maarten Burggraaf, Pieter Custers (Brightlands Smart Services Campus) en Elise Hol (Twentse Koers) onder leiding van Annefleur Siebinga
12.20 uur – Ondertekening City Deal ‘Slim Maatwerk’ 
12.40 uur – Van Ver: Leren van Helsinki – Finland – met Timo Ruohomäki (Forum Virium Helsinki)
13.00 uur – Netwerklunch
14.00 uur – Opening Data Week NL
16.00 uur – Borrel

28, 29 & 30 juni – Summerschool ‘Maak je eigen slimme stad’

Locatie: verschillende locaties in ‘s-Hertogenbosch
Doelgroep: jongprofessionals
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Nederland staat voor enorme opgaven. Opgaven die niet alleen maar op te lossen zijn op traditionele manieren. Die vragen om nieuwe manieren van werken met digitalisering en de inzet van data. Maar hoe pak je dat aan? Hoe werkt dat in de praktijk? Hoe pas je nieuwe technologie toe in het ontwikkelen van steden en dorpen? Om die vraag te beantwoorden organiseren we in opdracht van de gemeente ‘s-Hertogenbosch de Summerschool ‘Maak je eigen slimme stad’. Meld je nu aan en bedenk samen met 24 andere jongprofessionals hoe je data en digitalisering inzet om de problemen van vandaag op te lossen voor de wereld van morgen.

Ben je zelf geen jongprofessional meer, maar ken je iemand in je netwerk? Stuur deze Summerschool dan aan hem/haar door.

 

29 juni – Data in de slimme stad

Locatie: Grasso, Paardkerkhofweg 15 in ‘s-Hertogenbosch
Doelgroep: geïnteresseerden in slimme stad
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

PROGRAMMA
9.00 uur – Broodje data
Voor de vroege vogels organiseert Future City ism de beide City Deals een dataontbijtje. Met koffie, croissants en een goed gesprek over data. Voor oude rotten uit het smartcityvak en jongprofessionals die deelnemen aan de summerschools. Jeroen Steenbakkers vertelt uitgebreid over de Crowd Safety Manager.

9.30 uur – Plenair: Shahid Talib (Heijmans) over hoe hij data gebruikt in zijn gebiedsontwikkeling

9.50 uur – Volgende stap City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en hoe kun je aanhaken + uitleg over Slim Maatwerk. Met Jan-Willem Wesselink

10.00 uur – Aan de slag met de Slimme Stad
>> Tutorial: Zo pas je data toe om de stad veilig te houden met gebruikmaking van de Crowd Safety Manager (door Jeroen Steenbakkers, Argaleo)
>> Tutorial: Zo bepaal je hoe volwassen je smartcityproject is met behulp van het smart city majurity model (Shahid Talib, Heijmans)

10.15 uur – Aan de slag met de Slimme Stad
>> Tutorial: Zo check je sensoren niet de AVG schenden
 (Ramon de Groot, Provincie Noord-Brabant)
>> Tutorial:  Een data ecosysteem voor slimme duurzame mobiliteit en verstedelijking: kansen en toepassingen(Michiel van Dongen, Ministerie van I&W)

10.30 uur  – Randvoorwaarden van de Slimme Stad
>> Sociaal: Hoe pas je digitalisering en technologisering toe in het sociaal domein?
 (olv Annefleur Siebinga)
>> Ethisch: 3 manieren om ethiek mee te nemen in je ontwerp van je smartictyproject

11.00 uur – Aan de slag met de Slimme Stad
>> Techniek: Hoe gebruik je FIWARE oplossingen 
 (olv nader in te vullen)
>> Betrekken van inwoners: De casus Snuffelfiets (Stephen van Aken, Provincie Utrecht)

 

Ook de rest van de Data Week NL is erg interessant. Kijk hier voor het programma.

 

Heeft u vragen over een van de programmaonderdelen, neem contact op met Zoë Spaaij ([email protected]) of Wendolijn Beukers ([email protected])

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *