Digital Twin dashboard geeft inzicht in maatschappelijke opgaven Den Haag

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

De gemeente Den Haag ontwikkelt aan de kust van Scheveningen een Living Lab om nieuwe technologische oplossingen voor maatschappelijke, economische en sociale opgaven te testen. Een van deze technologische oplossingen is een online Digital Twin dashboard waarin (live) data wordt gevisualiseerd en kan worden geanalyseerd. Dit project is onderdeel van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.

Met het Living Lab leert de gemeente hoe slimme toepassingen kunnen slagen in een bestaande stedelijke context, hoe deze toepassingen nog beter kunnen aansluiten op de behoeften van bewoners en welke samenwerkingspartners hierbij betrokken moeten worden. Een van die samenwerkingspartners is Argaleo, die hun platform, DigiTwin, inmiddels heeft aangesloten op het dataportaal van Den Haag.

“Het visualiseren van data in het dashboard van Argaleo helpt ons om op een eenvoudige manier data te analyseren en in een bredere stedelijke context te plaatsen. Tegelijkertijd stelt het ons steeds beter in staat om ook te kunnen anticiperen op maatschappelijke opgaven. “ – Yvette Entius, programmamanager Digitale Innovatie & Smart Cities.

Binnen het Startup in Residence InterGov programma van het Rijk heeft Argaleo met het concept ‘Crowd Safety Manager’ een innovatiecompetitie gewonnen. De gemeente Den Haag is één van de initiatiefnemers en deelnemers. Dit project is een van de instrumenten van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’, in samenwerking met de gemeente Breda en ’s-Hertogenbosch. Als eerste stap worden voetgangers- en fietsdata gekoppeld aan het dashboard om inzicht te geven in de piekdrukte in de stad.

Diverse gemeentelijke diensten van de gemeente Den Haag zijn geïnteresseerd om verschillende databronnen via de Digital Twin visueel inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld op het gebied van milieu, toezicht en handhaving en mobiliteit. Tegelijkertijd wil de gemeente in deze samenwerking ook verder onderzoeken hoe data vanuit verschillende bronnen via de Digital Twin ontsloten en gedeeld kunnen worden. Een voorbeeld zijn data uit slimme geluidsensoren die nu in Scheveningen hangen. De Digital Twin kan hiermee op korte en lange termijn ondersteunen om inzicht te geven in maatschappelijk opgaven van de stad van morgen.

Voor meer informatie kijk op:

www.argaleo.com

Startup in Residence Intergov

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Pingback: URL
 2. Pingback: DMT Cartridges
 3. Pingback: 대구웨딩홀
 4. Pingback: bonanza178.site
 5. Pingback: mp3juices
 6. Pingback: shop glock 19 usa
 7. Pingback: mp3juices
 8. Pingback: m.y2mate.bz
 9. Pingback: ytmp3.rip
 10. Pingback: buy prime drink
 11. Pingback: buy colt guns
 12. Pingback: motorsport
 13. Pingback: dragongaming
 14. Pingback: buy ozempic online
 15. Pingback: ufa
 16. Pingback: mp3 juice
 17. Pingback: nagaqq
 18. Pingback: illuminati join