NIEUW: Afwegingskader voor smartcitytoepassingen

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Het nieuwe ‘Afwegingskader smartcitytoepassingen in de openbare ruimte’ is nu beschikbaar. Het afwegingskader laat zien hoe een gemeente regelgeving kan maken voor smartcitytechnologie in de openbare ruimte en waar de mogelijkheden en beperkingen zitten bij regelgeving op gemeentelijk niveau. Dit instrument is een vernieuwde versie van de Modelverordening die in 2019 is geschreven door Anita Nijboer, partner bij SIX Advocaten. In de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ is de modelverordening getest in samenwerking met gemeente Helmond en Rotterdam en vervolgens verder ontwikkeld tot het ‘Afwegingskader smartcitytoepassingen in de openbare ruimte’.

Aan dit afwegingskader hebben de volgende partners gewerkt: SIX Advocaten, gemeente Helmond, gemeente Rotterdam en Kadaster.

Testen in uw organisatie?
De volgende stap in de City Deal is dat het afwegingkader wordt getoetst door meer partijen: gemeenten maar ook provincie en bedrijven om te beoordelen of het afwegingskader inderdaad geschikt is om de toepassing van smartcitytechnologie te beoordelen. Heeft u interesse om het afwegingskader te testen in uw organisatie? Neem contact op met de City Deal organisatie, via [email protected].

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *