Dag van de stad – Digitalisering in steden: benut kansen op een democratische manier

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Nederland staat voor grote opgaven om onze steden, dorpen en regio’s leefbaar, duurzaam en sociaal te houden. Die opgaven kunnen we alleen oplossen als we daarvoor, op een democratische manier, ook de kansen benutten die digitalisering en technologisering ons bieden. Daar is de afgelopen jaren aan gewerkt in de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. En dat leverde meer dan twaalf concrete tools op.

Tijdens de Dag van de stad op 29 september vertelt Jan-Willem Wesselink tijdens de bestuurderslunch over het broertje van deze City Deal, de City Deal ‘Slim Maatwerk’.

En van 14.20 – 15.20 uur is er een sessie over de resultaten van de City Deal

Datum en tijd: 29 september van 14.20 -15.20 uur

Locatie: Koepelhal bij de Spoorzone in Tilburg

Deelname: Gratis

Gratis aanmelden voor de hele Dag van de Stad kan via www.dedagvandestad.nl

In deze sessie passeren drie resultaten van de City Deal de revue: een tool waarmee gemeenten en inwoners de bodemkwaliteit van tuintjes kunnen monitoren, een toolbox waarmee de ethische discussie gevoerd kan worden en het afwegingskader sensordata en privacy. We gaan kort in op de City Deal Slim Maatwerk. En je hoort meer over de toekomstplannen van de City Deal: meer focus op de praktijk en opschaling.
Sprekers bij deze sessie zijn:
Jan-Willem Wesselink (Future City Foundation)
Arjen Hof (WeCity)
Marieke Beekers (Gemeente Breda)
Ramon Groote (Provincie Noord-Brabant)

 

Zien we u op de dag van de stad? Of wilt u het belang van digitalisering aan uw collega’s laten zien? Tip ze dan op de sessie tijdens de Dag van de stad: ‘Digitalisering in steden: benut kansen op een democratische manier’.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *