Draag een tool bij aan de ontwikkeling van de stad van de toekomst

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

 

Het doel van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ Het doel van de City Deal is het ontwikkelen van tooling van de digitalisererende en technologiserende stad. Met tools bedoelen we afspraken, standaarden en instrumenten die gaan over de processen die te maken hebben met digitalisering en technologisering van onze regio’s, steden en dorpen.

Welke tool mag niet ontbreken in onze digitale toolbox? Meld deze hier aan.

Wat zijn tools?

Met tools bedoelen we instrumenten die focussen op processen die te maken hebben met digitalisering en technologisering van onze regio’s, steden en dorpen. Tools focussen op de hoe-vraag en voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Tooling focust op processen en door het veranderen van processen, maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die digitalisering en technologisering biedt. Deze City Deal zorgt zo voor procesinnovatie.

Er bestaan verschillende soorten tools: afspraken, standaarden, normen, verordeningen, (Europese) wetgeving. Die worden op verschillende manieren gebruikt en toegepast. Bijvoorbeeld in producten, in softwaretoepassingen, in wetgeving, in normbladen enzovoort. Er zijn inhoudelijke tools, waar we kijken naar concrete toepassingen van technologie in de buitenruimte. Daarnaast zijn er, op verzoek van de deelnemers aan deze City Deal, ook tools benoemd die de betere technologie in de buitenruimte mogelijk maken. Deze tools gaan over Bestuur en Organisatie.

Lever bestaande tools aan

Er wordt een verzameling van tools aangelegd, een toolbox, waarin de ontwikkelde tools (binnen de City Deal) een plaats krijgen maar ook bestaande tools ontsloten worden. Dit gebeurt in samenwerking met VNG onder de vlag van Living in EU, op de website: https://www.livingineu.nl/. Bij het ophalen van de tools focussen we ons zowel op de Nederlandse als de internationale markt.

Ken jij een tool die niet mag ontbreken aan deze digitale gereedschapskist? Of werk je zelf aan een tool? Laat het ons weten via het invulformulier: bit.ly/smart-city-tools 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *