Webinar 3 juni: Hoe borg je digitalisering in je organisatie

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Digitalisering en technologisering veranderen onze leefomgeving radicaal. Het verandert ook onze manier van werken en hoe organisaties functioneren. Maar hoe borg je digitalisering in je organisatie? Hoe zorg je dat het niet slechts een thema is van slechts een afdeling? Maar dat het breed wordt opgepakt? Over deze vragen gingen we in gesprek met bestuurders van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ tijdens het webinar op donderdag 3 juni.

Maar dat niet alleen. We zijn ook heel trots dat we op 3 juni nieuwe partners mochten verwelkomen bij de City Deal én dat we de eerste resultaten konden laten zien. Bekijk de tussenrapportage van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’

 

Programma

16.00 – Inleiding

16.05 – Voortgang van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’

16.20 – Ondertekening van de City Deal door nieuwe partners: Fontys Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Saxion, CBS, de Data-en Kennishub Gezond Stedelijk Leven, NEN en KPN.

16.30 – Gesprek met bestuurders, onder andere Cathalijne Dortmans (wethouder Helmond), Wim Willems (wethouder Apeldoorn/G40), Ronald Philipsen (directielid Fontys Hogeschool), Noud Hooyman (Ministerie van BZK), Marc Martojo (DHM), Petra Claessen (CEO BTG), Gertjan van den Akker (Business Unit Manager Standards van de NEN) en Jan Janse (NVTL) over de vraag: ‘Hoe borg je smart city in je organisatie?’ onder leiding van projectmanager van de City Deal Jan-Willem Wesselink.

17.15 – Borrel

Over de City Deal

Op 3 juni is het een halfjaar geleden dat bestuurders van 51 partijen de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ ondertekenden. Een feestelijk moment waarbij we terugkijken op het afgelopen halfjaar City Deal en nieuwe partners verwelkomen: Fontys Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Saxion, CBS, de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven, NEN en KPN.

Binnen de City Deal werken nu zo’n 175 smartcityprofessionals aan 13 instrumenten om digitalisering en technologisering te borgen in de stad. Maar een vraag die steeds weer terugkomt is hoe je dit ook in je organisatie borgt. Of het nu gaat om een overheid, bedrijf of maatschappelijke organisatie; op niveau in de organisatie brengt het een verandering te weeg in denken en in doen. Daarover gaan we in gesprek met bestuurders van gemeenten, het Rijk en bedrijven. Samen onderzoeken we hoe we digitalisering beter kunnen verankeren in elke bestuurslaag van onze democratie.

 

Livestream

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *