Kennisbijeenkomst Ethiek – 15 mei

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Hoe zorg je ervoor dat je goed rekening houdt met de ethische vragen die spelen rondom innovatie, dataverzameling en digitalisering? Hoe hou je rekening met ethische kaders en laat je ethiek je innovatieproject juist versterken?

Op 15 mei laat het kennisnetwerk ethiek vanuit de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ zien wat praktische handvatten zijn om – ook binnen het DMI-ecosysteem – rekening mee te houden.

Meld je hier aan

De toepassing van technologie vraagt om een zorgvuldige afwegingen. Zeker binnen DMI, waar belangrijke beslissingen worden genomen waar we de effecten lang van zullen ervaren. Het doordenken van de ethische gevolgen daarvan is altijd belangrijk. Dat is van alle tijden. Maar waar we bij bestaande technologie een antenne hebben ontwikkeld voor de ethische gevolgen, is dat bij nieuwe technologie vaak lastiger. Met andere woorden, we kunnen ons de gevaren en gevolgen van een auto voorstellen en daar wat vinden, bij een cameradeurbel is dat lastiger. Daarom is het extra belangrijk om bij het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technologie steeds stil te staan bij de ethische gevolgen. Dat leidt tot een betere oplossing die beter aansluit bij wat mensen willen en accepteren. En dat is een win-win voor de partij die de nieuwe toepassing ontwikkelt en voor de maatschappij die de nieuwe toepassing gaat gebruiken.

Binnen de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ heeft zich de afgelopen jaren een kennisnetwerk gevormd rondom dit thema. Deze community of practice wordt nu voortgezet binnen het DMI-ecosysteem. Wil je weten welke vragen we behandelen en waarvoor je deze community of practice kunt inzetten?

Meld je hier aan

_______________________________________

Datum:15 mei 2024, 11.00 – 12.00 uur

Locatie: Online

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *