We maken weer een boek

Dit gaat over de City Deal Een Slimme Stad, zo doe je dat

Vijf jaar na het verschijnen van het boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ werken we dit jaar de ‘late sequel’ dat de werktitel: ‘Van slimme stad, naar ecosysteem’ heeft. Dit boek is onderdeel van de borging van de resultaten van de City Deal. In dit boek willen we onder meer laten zien.

>> Wat we de afgelopen jaren hebben gedaan in de City Deals (het boek rondt dat af) en hoe de resultaten worden geborgd in onder andere het DMI-ecosysteem.
>> Wat het betekent om samen te werken in een ecosysteem.
>> Waar op dit moment de discussie staat over digitalisering en technologisering in Nederland en Europa.

Zoals altijd maken we dit boek met ons netwerk, of ecosysteem zo je wilt. Daarom organiseren we dit voorjaar 3 redactievergaderingen op:
>> woensdag 15 mei – 13.00 – 15.00
>> donderdag 13 juni – 13.00 – 15.00
>> dinsdag 9 juli – 13.00 – 15.00

De meetings vinden plaats in het DMI Center in Amersfoort (Barchman Wuytierslaan 10, 3818 LH Amersfoort). De meetings zijn gepland voorafgaand aan bijeenkomsten over de Expo in Barcelona. Dus je kan dan gewoon in Amersfoort van de ene naar de andere vergadering.

Ben je City Deal of DMI-partner, meld je dan hier aan voor die redactievergaderingen

Waarom een boek?
Sinds 2017 geeft de Future City Foundation bookazines (boek x magazine) uit. Daarmee dagen we de lezer uit om een visie te vormen over de slimme stad en geven we een podium aan inspirerende ideeën en boeiende mensen. We laten zien welke visies, tooling en projecten er zijn. Elk boek heeft zijn eigen zwaartepunt. En elk boek maken we met partners.

Elk boek is gratis als pdf te downloaden en te koop als papieren versie. Dat laatste is natuurlijk de mooiste beleving, maar de pdf geeft ons de mogelijkheid om ons verhaal te delen met de Nederlandse (en sinds 2019 ook de internationale) vakwereld. Met succes, want ondertussen zijn de boeken een begrip geworden in de smartcitywereld.

Eerdere boeken van Future City zijn (onder andere):

– Smart & Leefbaar (2018)
– Een slimme stad zo doe je dat (2019)
– Zo bestuur je een slimme stad (februari 2021)
– Zo creëer je waarde in de slimme stad (juni 2022)

Het boek ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ werd de basis van de gelijknamige City Deal.
Alle boeken zijn ruim 1000 keer aangevraagd (digitaal en fysiek), Slimme stad zo doe je dat zelfs ruimt 1700 keer.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *