Nieuwsoverzicht Voedsel op de Stedelijke Agenda

City Deal Voedsel lancert online ‘receptenboek’ met praktijkvoorbeelden stedelijk voedselbeleid

Geen canard à l’orange of mon chou-taart, maar 24 goede praktijkvoorbeelden van stedelijk voedselbeleid. Dat is het online receptenboek van de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda dat eind september gelanceerd werd. Lees verder

City Deal Voedsel brengt agrifoodlabs in kaart

De City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda zit bepaalt niet stil. Niet alleen lanceerden ze eind september hun online receptenboek, maar ze brachten tevens alle Nederlandse agrifoodlabs in kaart. Lees verder.

 

Donderdag hoorzitting duurzaam voedsel in Tweede Kamer

Donderdag 5 april komt de vaste kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bijeen voor een hoorzitting over het onderwerp ‘Voedsel: Duurzame en gezonde keuzes voor consumptie’. Lees verder

“Koppel voedsel aan lokale agenda’s en maak het een verbindend thema”

Steden kunnen ‘mee liften’ op de groeiende vraag naar duurzaam voedsel door het aan lokale agenda’s te koppelen. Dat zeggen Henk Renting en Jacqueline Probst van de City Deal Voedsel in het maart-nummer van het VNG Magazine. Lees verder

Wethouders en wetenschappers bepleiten in Parool gezonder voedselaanbod

Het aanbod van eten en drinken in de publieke ruimte moet veel gezonder worden. Dat is de oproep die een groep wethouders, wetenschappers en directeuren vrijdag deden in een ingezonden brief in Het Parool. Lees verder.

Ede wint internationale Milan Pact Award

In Valencia kreeg wethouder voedsel Leon Meijer van Ede op 20 oktober de internationale prijs Milan Pact Award uitgereikt in de categorie Governance. De jury prees de geintegreerde aanpak om voeding onder de aandacht te brengen’, die de Veluwse gemeente sinds 2015 voert: “Daarmee is Ede een succesvoorbeeld voor andere regio’s.” Lees verder.

 Broodnodige City Deal over voedsel ondertekend tijdens Voedseltop

Tijdens de eerste nationale Voedseltop in The New Farm in Den Haag januari 2017  tekenden Staatssecretaris Van Dam, minister Schippers en Minister Plasterk samen met bestuurders van twaalf steden en de provincie Gelderland, de City Deal. De samenwerking tussen deze drie overheidsniveaus en de integrale aanpak op economisch, ecologisch én gezondheidsvlak is uniek en veelbelovend. Lees verder.

Transitie en innovatie voedsel op de stedelijke agenda

Drie maanden na de ondertekening van de City Deal kwamen op 28 juni 2017  de vertegenwoordigers van twaalf steden en één provincie weer bij elkaar op een studiedag om de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda weer een stap verder te brengen. Lees verder

Best practices steden over voedsel in beeld

Voedsel is hot en happening. Dat bleek maar weer op Wereldvoedseldag. Ook steden hebben het thema op de agenda staan. Op 6 oktober kwamen vertegenwoordigers van steden en ministeries voor de tweede keer bij elkaar op een heidag in Utrecht. Doel was om de inhoud van de City Deal scherp te krijgen. Lees verder.

‘Voedsel hoort thuis op de stedelijke agenda’

Het tekenen van een City Deal gaat niet over één nacht ijs. Voordat de handtekeningen worden gezet en afspraken en ambities worden vastgelegd komen de betrokken partijen meerdere keren bij elkaar om deze te vorm te geven. Zoals in Utrecht. Lees verder.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *